Loučení s podzimem

18. 11. 2023

V úterý 8. listopadu odpoledne proběhla v naší mateřské škole v Žimrovicích drakiáda pro děti a jejich rodiče.
Cesta, která vedla od školky na nedalekou louku, byla plná zajímavých úkolů s podzimní tematikou. Za jejich splnění byly děti odměněny malou sladkostí a diplomem.

Děti pak s rodiči pouštěly na louce své krásné draky a společně si užívali hezké chvíle v přírodě. Kdo měl chuť, mohl si ještě opéci špekáček na školní zahradě.

Těší nás, že se akce vydařila, což bylo znát hlavně na spokojených dětech.

Halloween ve škole

18. 11. 2023

V úterý 31. října jsme přišli do školy a začali jsme se maskovat. Byly jsme s holkama strašidelné doktorky a jedna smrtka. Ostatní měli také různé masky.

Paní učitelka si pro nás připravila spoustu úkolů. Pak nám skončila škola a šli jsme do družiny. V družině jsme měli plno her a taky jídla. Pak bylo vyhodnocení masek a my jsme získaly druhé místo. Všichni jsme dostali diplom a odměnu. Moc jsme si ten den užili.

Tereza Feilhauerová, 5. ročník

Halloween

Dýňování a skřítci

15. 11. 2023

Již třetí rok se v naší škole konala akce Dýňování a uspávání skřítků. Dlouho dopředu se chystaly všechny potřebné věci. Ten den začal jako každý jiný, přišli jsme do školy a učili jsme se. Po obědě jsme začali chystat lavičky a stany. Rodiče začali chystat občerstvení a různé dobroty z dýní a podzimních plodů. Potom jsme si mohli projít dýňovou stezku, která byla hlavně pro menší děti. V dílně jsme si vydlabali dýně, které jsme pak dali podél chodníku na ozdobu.

Když se konečně setmělo, vyrazili jsme na lampiónový průvod. Potom jsme šli zpátky do školy a většina z nás šla na stezku odvahy. Na něco jsem však zapomněl! Uprostřed průvodu se uspávali skřítci Podzimníčci.

Jiří Blaschke, 4. ročník

středa 25. října 2023

Sportovní odpoledne ŠD

15. 11. 2023

V pátek 13. září 2023 trávila školní družina sportovní odpoledne ve společnosti dětí ze školní družiny z Hradce nad Moravicí. Děti přijely do naší školy autobusem. Akce se nesla v duchu stmelení kolektivu a přátelských vazeb. Děti obdivovaly nové školní hřiště a také velikost školní zahrady s jejími zákoutími. Připravené aktivity byly pro děti velkou zábavou a pozdější odpočinek pod stromy byl jistě vítaným zpestřením. Malá sladká odměna byla třešničkou na dortu na konci společného odpoledne. Zpět se děti vydaly pěšky. Návštěva se vydařila a určitě nebyla poslední.

ŠD