V Klubu seniorů

15. 1. 2024

V předvánočním čase jsme byli pozváni na vánoční vystoupení pro Klub seniorů. Vystoupení proběhlo opět v Obecním domě v Žimrovicích.

Naši předškoláci naladili obecenstvo na vánoční atmosféru básněmi, zpěvem koled a také společným tanečkem. Děti ze základní školy se pokusily ztvárnit vánoční příběh a také předvedly, jak se vaří Vánoce v naší škole. Děti ze školní družiny předvedly ukázku ze cvičení jógy. Vystoupení jsme společně uzavřeli zpěvem vánočních koled.

Děti předaly hostům vánoční výrobky ze školní 3D tiskárny a za své vystoupení byly odměněny ovocem a sladkostmi.

Vánoční jarmark

15. 1. 2024

Vánoční jarmark a rozsvícení vánočního stromu v Žimrovicích je tradiční akcí již několik let. Proto začaly děti z mateřské i základní školy dlouho dopředu vyrábět drobnosti na vánoční jarmark. Děti ze základní školy si mohly vyzkoušet své počtářské dovednosti při prodeji ve stánku.

Na tento jarmark budeme dlouho vzpomínat, jelikož nás překvapilo opravdu zimní počasí a zejména množství sněhu, na který již tolik nejsme zvyklí. Děti při prodeji nestíhaly odhrnovat sníh ze svých výrobků. Vydatné sněžení neustalo ani při vystoupení dětí a rozsvícení vánočního stromu.

Na závěr se sešli lidé z celé vesnice, zazpívali si s dětmi vánoční koledy a všechny přepadla opravdová předvánoční nálada.

vánoční strom Žimrovice

2.12.2023

Slavnost slabikáře

11. 1. 2024

Ve středu 15.11.2023 jsme se sešli s dětmi i jejich rodiči ve škole. Tento den byl pro naše prvňáčky velmi důležitý. Měli se totiž stát čtenáři opravdových knih.

Nejprve jsme společně rodičům předvedli, co umíme nového nejen ve čtení, ale i v matematice. Ukázali jsme jim také práci s interaktivní tabulí a náš třídní obchod, kde se dětí učí nakupovat a platit penězi. Poté následovala důležitá část podvečera, a to pasování na čtenáře knih.

Děti pasoval pan ředitel a předal jim jejich slabikář. Na závěr nechyběl dort se žížalou Agátou, která nás provází učebnicemi.

Přejeme dětem, ať v knihách najdou nejen nové poznatky a zajímavosti o okolním světě, ale také zábavu a hlavně radost ze čtení.

Slabikář

Mikulášská nadílka

10. 1. 2024

V předvánočním období měly naše děti spoustu akcí, na které pečlivě nacvičovaly svá vystoupení. Proto i letos zamířil Mikuláš s anděly a s čertem do naší školy, aby pilné děti odměnil. Čert nebyl vůbec přísný, takže do naší školy i školky chodí určitě jen šikovné a hodné děti.

Nejdříve vystoupily děti z dramatického kroužku, které si nacvičily vystoupení Čerti v pekle. Dále následovaly básně a koledy dětí z mateřské i základní školy. Poté je Mikuláš se svými pomocníky odměnil.

Pro děti i dospělé byl připraven teplý nápoj. Velmi děkujeme Klubu rodičů za spolupráci.

mikulášská nadílka ZŠ
mikulášská nadílka ZŠ