Žít zdravě

28. 3. 2024

Podporujeme zdravý životní styl

V rámci projektu Ovoce, zelenina a mléko do škol jsme mimo jiné obdrželi dodávku bio jogurtů. Ty jsme využili k besedě o zdravé stravě a také k výrobě zdravé svačinky. Děti si mohly donést oblíbené ovoce či zeleninu a samy si vyrobily svou svačinku. Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol je spolufinancován z prostředků Ministerstva zemědělství.

jogurt s ovocem

Pokud to počasí dovolí, tráví žáci velkou přestávku na školní zahradě. Snažíme se, aby děti měly dostatek přirozeného pohybu a školní zahrada a nové školní hřiště bylo neustále využito.

Logo - ovoce, zelenina a mléko do škol

Hrajeme si na školu

28. 3. 2024

Předškoláci ze třídy Včeliček navštěvovali v únoru a v březnu první třídu základní školy. Děti měly možnost podívat do vyučování a vidět na vlastní oči, jak se pracuje v 1. třídě. Každá hodina měla jiný obsah a formy vzdělávání, což bylo pro předškolní děti pokaždé překvapením.

Již ze zkušeností z minulého školního roku, kdy se tato akce konala poprvé, víme, že přechod z mateřské do základní školy je pro mnohé děti díky této akci snadnější. Děti se lépe seznámí s prostředím školy a nemají obavy z přestupu. Zde také mnozí předškoláci potkají sourozence, kamarády i sousedy a prohlédnou si prostory školy.

Přejeme dětem, aby v září, až se objeví ve školních lavicích, byly stejně usměvavé a spokojené jako v těchto dnech.

hrajeme si na školu

Spolupráce ŠD

9. 3. 2024

V únoru se naše děti vypravily na výlet do Ostravy se školní družinou ze Základní školy v Hradci nad Moravicí. Pro děti z naší školy si přijela hradecká družina autobusem. Děti se již trochu znají, jelikož proběhlo několik společných akcí. Pozdější přechod do hradecké školy bude pro děti snazší, protože budou mít mezi dětmi kamarády.

Jsme moc rádi, že spolupráce mezi školními družinami funguje.

v Ostravě

Recitační soutěž

9. 3. 2024

V únoru se uskutečnila v ZŠ Žimrovice recitační soutěž. Děti si vybraly text podle věku a svých možností. Soutěže se zúčastnili téměř všichni žáci školy. V obou kategoriích vyhrála letos na plné čáře děvčata.

Dvě žákyně postoupily do soutěže Dětská scéna, která se uskutečnila v Opavě. Nezískaly žádná ocenění, ale jistě si přivezly cenné zkušenosti ze soutěže do příštího ročníku.

soutěž v recitaci

Maškarní karneval

9. 3. 2024

V únoru děti mateřské i základní školy prožily karnevalový den. V základní škole se karneval uskutečnil v pátek. Již celé dopoledne bylo vyučování tematicky zaměřeno, děti se učily v maskách, poté karnevalové veselí pokračovalo ve školní družině. Paní vychovatelka pro děti připravila pestrý program včetně humorné tomboly a některým dětem se pak ani nechtělo domů.

V mateřské škole paní učitelky s předstihem namotivovaly děti a rodiče tzv. karnevalovou plotovkou, aby měli dostatek času na výrobu či nákup masky. Děti i učitelky se proměnily v pohádkové bytosti a mohlo začít karnevalové veselí. Dopoledne se všichni sešli ve třídě Žabiček a karneval začal tradičně promenádou. Poté následoval program plný her a soutěží. Děti si společně zatancovaly v rytmu dětských písniček a občerstvily se muffiny, které starší děti společně s paní učitelkou pro ostatní upekly. Nakonec byly všechny masky oceněny medailemi. Věříme, že si děti celé dopoledne moc užily.

maškarní karneval