Den Země

30. 4. 2024

Projektové dny v mateřské i základní škole

Letošní rok si děti z vyšších ročníků přichystaly program pro mladší děti. Nejprve starší děti seznámily své spolužáky s historií tohoto svátku, poté proběhla prezentace zajímavých pořadů o naší Zemi. Poslední část byla věnována šesti praktickým aktivitám, které děti velmi bavily. Za svou práci získávaly razítka a po splnění všech úkolů byly odměněny dobrotou.

V mateřské škole se děti vydaly do přírody. Nejprve roztřídily odpadky na zahradě a zjistily, co kam patří. Poté byly děti vybaveny taškami se symboly odpadu, odpadkovými pytli a rukavicemi. Společně posbíraly nepořádek v okolí a roztřídily je do správného kontejneru. Celý den byl provázen diskuzí o planetě Zemi, co jí škodí a jak jí může každý z nás pomoci. Děti si celý den užily a uvědomily si, že práce může být i zábava. Nakonec byly odměněny pokladem, který našly na školní zahradě a medailemi se symbolem planety Země.

Také Klub rodičů uspořádal akci pro děti a jejich rodiče. Nejprve se společně vydali uklízet okolí základní i mateřské školy a poté byli pomocníci malí i velcí odměněni občerstvením na hřišti.

Velmi děkujeme Klubu rodičů za organizaci akce pro děti.

děti mš na vycházce