Kroužek 3D tisku

16. 5. 2024

Žáci rozvíjejí své dovednosti v kroužku 3D tisku

Kroužek, který má za cíl rozvíjet technické dovednosti a podporovat tvůrčí myšlení, se stal pro děti oblíbeným místem, kde mohou objevovat a tvořit. Setkávají se pod vedením ředitele školy Jana Volfa, který je vede od základů práce s 3D tiskárnou až po techniky modelování. Žáci mají možnost tisknout nejen modely stažené z internetových databází, ale také realizovat vlastní nápady a projekty. Děti se postupně, přiměřeně svému věku, seznamují s technologií 3D tisku a snaží se ji využívat k vytváření svých vlastních návrhů – originálních prstenů nebo přívěšků, šablon pro kreslení geometrických tvarů, 3D obrazů nebo šachových figurek.

Technologie 3D tisku nám slouží k výrobě propagačních a dekorativních předmětů, učebních pomůcek, hraček, stavebnic, hlavolamů apod. Na čtyřech školních 3D tiskárnách bylo zhotoveno také několik hudebních nástrojů – např. sopránová ukulele, která využíváme při výuce hudební výchovy.

Kroužek je realizován jako součást projektu „Inovativní vzdělávání v ZŠ a MŠ Žimrovice“ a je spolufinancován Evropskou unií. Prostřednictvím inovativních aktivit škola podporuje rozvoj žáků a připravuje je na budoucnost plnou technologických možností a výzev.

žáci u 3d tiskárny
3d tisk ukulele